Danışmanlık

Dijital Dönüşüm Danışmanlığı

Konveyör Sistemleri Danışmanlığı

Kazan Dönüşüm Sistemleri Doğalgazdan Elektriğe

Konveyör Sistemleri Danışmanlığı

Konveyör, her hangi bir malzemenin bir noktadan diğer noktaya taşınmasını sağlayan teleskopik, ileri geri veya sonsuz çalışan aktarma mekanizmasıdır. Konveyörler bantlı, zincirli, rulolu, halatlı, titreşimli, vidalı, bakla zincirli, slat, flex, eğimli ve teleskobik gibi bir çok çeşidi bulunmaktadır.

Konveyör Periyodik Kontrolü Nasıl Yapılır

Bu ölçüm yapılmadan önce F067 Muayene öncesi hazırlık kılavuzu firmaya bildirilir.

Firmadaki taşıma ekipmanıyla alakalı yetkili personele ulaşılır. Firmaya taşıma ekipmanıyla alakalı muayene öncesi yapılması gerekenlerin yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi alışverişi yapılır.

Görsel Kontroller: Bant deformasyonu, bantta gezme, motorda yağ kaçağı, korozyon, görülebilen çatlaklar, deformasyon durumu, çarpıklık-eğrilik vb. gibi kontroller yapılır.

İşlevsellik Kontroller: Ekipmanın yüksüz ve yüklü durumdayken hızı, sonsuz çalışan konveyörlerde acil stop, ileri geri(teleskopik konveyör) limit swich ve kauçuk tampon vb. gibi kontroller yapılır.

Statik-Dinamik Testler: Buna göre kaldırma ve iletme makinaları sınıfına giren çeşitli konveyörler ve bantlı iletme makinalarının       kontrolünde, ilgili standartlarda başka bir kriter öngörülmemişse, beyan edilen yükün en az 1,25 katını kaldırması, bu yükü güvenli bir şekilde askıda tutabilmesi ve uygun fren sistemlerine sahip olması esas alınmaktadır.

Güvenlik Donanım Kontrolleri: Redüktör dişlisiyle tambur dişlisi arasındaki zincir muhafaza kapaklı olmalıdır.Faz sırası koruma rölesi kontrolü yapılır.

Konveyör Periyodik Kontrolü Neye Göre Yapılır 

İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği, TS EN 618+A1, TS EN 619+A1 ve TS EN 620+A1 göre muayenesi yapılır.

Konveyör Periyodik Kontrolü Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır

 Kaldırma iletme ekipmanları arasında yer alan Konveyörler 6331 sayılı “ İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” uyarınca İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’inde de belirtildiği gibi yılda 1 defa veya daha fazla Konveyörlerin periyodik kontrollerinin yapılması yasal zorunluluktur.

Konveyör Raporu Nasıl Hazırlanır

Muayenesi yapılacak ekipmanın İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde ve Ürünün standart’ın da belirtilen kriterlere uygun olup olmadığı Teknik Uzman tarafından gözlemlendikten sonra bulunan sonuçlar rapora işlenerek Teknik Amirin onayı ile rapor hazırlanmış olur.

Periyodik Muayene Sonucu Uygunsuzluk Bulunması Halinde Ne Yapılmalıdır 

Konveyör Periyodik Muayene kontrolü yapılan ekipmanın muayenesi yapıldıktan sonra uygunsuzluk bulunması halinde en kısa süre zarfında ekipmanın uygunsuzluklarının giderilmesi ve uygunsuzluklar giderildikten sonra ekipmanın ANOT Mühendislik Teknik Uzmanı tarafından tekrar muayene edilmesi gerekmektedir.